Una bicicleta de ciutat ha de ser confortable, és cert. Però no només això: necessita tenir elements orientats a la conducció no-esportiva com, per exemple, un protector de cadena, llums, portaequipatges…Aquí us ho expliquem més detalladament:

1) La primera característica d’una veritable bicicleta de ciutat és que sigui còmoda de conduir. El ciclista ha de poder mantenir-se en una posició recta per garantir una bona visió del carrer i poder estar atent a tot (veure-hi i ser vist!). Ha d’aconseguir evitar el dolor als canells i coll, així com a l’esquena.

Per què volem que sigui estable i un pèl robusta? A la ciutat es necessita mantenir l’equilibri en molts moments on coincideixes amb vianants pel carrer. De vegades hi ha imprevistos que et faran fer un gir ràpid o una frenada més forta del normal. És en aquestes situacions quan el disseny de la bicicleta ha de garantir que no te n’aniràs a terra a la primera.

2) És convenient que les bicicletes de ciutat es puguin conduir amb roba del dia a dia. Poca gent es pot canviar de roba quan arriba a la feina!

Per això és important, que la cadena no necessiti lubricació per a funcionar: és perillós perquè et pots tacar la roba i, en cas de que la cadena surti de lloc i l’hagis de tornar a posar, t’embrutaries les mans excessivament. En tot cas, la millor solució sempre és un protector de cadena (generalment de plàstic) que impedeixi que els pantalons del ciclista rasquin la cadena i es taquin. A més, evitarem solucions cutres com aquesta:

peu-uualkVital!

3) També és important que es puguin conduir de nit… sobretot a l’hivern, quan la nit es fa més llarga i a les 6 ja és fosc, necessitem un llum per seguretat. L’ideal és que el llum es mantingui obert encara que no estiguem pedalant (visió quan parem als semàfors o quan fem una baixada).

4) S’han de poder conduir quan plou una mica o el terra està mullat, el temps no sempre es pot preveure. Per això necessitaran llums reflectors i catadiòptrics així com llums davanters per il·luminar el camí.

5) Ens agradi o no, tot sovint hem de portar coses a sobre. Per desplaçar-se per la ciutat, és important poder trasnportar les coses a la mateixa bici. Una veritable bicicleta de ciutat facilitarà aquest fet amb, generalment, un portaequipatges i una goma darrera. A UUALK creiem que, el més important és que l’estabilitat de la bici no es vegi afectada per la càrrega!

Aquestes són, segons el nostre punt de vista, les característiques indispensables que necessita una bicicleta de ciutat per a ser eficient. Hem dissenyat la UUALK AIR per tal que pugui respondre a aquestes exigències.

Podeu considerar els quatre punts que hem establert com una guia a l’hora de triar una bici fora dels punts estàndards (frens, quadre, diàmetre de les rodes, marca, etc).

Esperem que us faci servei!

Fem rodar la bici!!!

Equip UUALK