Avui us voldriem parlar dels cotxes elèctrics. Per què no en veiem gaires pel carrer?

El cotxe elèctric es presenta com una altra alternativa a la mobilitat urbana, pensada per a un segment de la població conscienciat amb el medi ambient i que ha de fer trajectes llargs fins a la feina. Segons l’ANFAC (Associación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones), les vendes de cotxes purament elèctrics ha crescut un 77% respecte els 9 primers mesos del 2012. Tot i així, el volum de vendes totals és encara inisgnificant: 577 cotxes a tot Espanya. La venda d’híbrids, per la seva banda, ha disminuit un 10%.

L’Institut Català d’Energia calcula que actualment hi ha uns 300 cotxes elèctrics a Catalunya. A diferència de l’ús de bicicletes elèctriques, que creix exponencialment entre els ciutadans, els cotxes elèctrics no acaben de fer un pas endavant que permeti consolidar-se com a alternativa fiable als automòbils tradicionals.

Les raons més evidents que expliquen el baix nivell de vendes de e-cars són l’elevat preu d’aquests cotxes (dos exemples: Nissan Leaf des de 24.000€, Renault ZOE des de 21.250) i els dubtes sobre l’autonomia del sistema elèctric.

És cert que caldria un canvi de xip entre els usuaris de cotxes ja que hauran de posar el cotxe “a carregar” a la nit igual que ara fan amb els mòbils però i si així no n’hi ha prou? Creiem que aquí és on han d’intervenir les empreses i institucions públiques, dotant les ciutats i pobles de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i proveint d’infraestructures adaptades les carretes interurbanes.

A la web de l’Institut Català d’Energia hi trobem un enllaç a google maps on hi són marcats el punts de recàrrega de Catalunya. A l’octubre de 2013, segons dades de l’ICE, a Catalunya comptem amb uns 500 punts de recàrrega en 200 poblacions diferents.

Aquest és l’enllaç on podreu veure algunes de les localitzacions:
https://mapsengine.google.com/map/viewer?mid=z4xnIt9uT66s.kQTw4jy16Ci4

Hi ha bones esperances pel cosí de les bicicletes elèctriques, però: BMW, Volkswagen, Ford i Mercedes ja han presentat les seves propostes de cotxe elèctric. Fins ara no s’hi havien llançat i pot marcar tendència.

Nosaltres ens seguim decantant per l’ús de la bicicleta si els trajectes són curts i diaris però és ben cert que quasi tots necessitem el cotxe de tant en tant i hem de valorar-ho bé!

Bon dimarts. No patiu, demà farà un dia més macu per sortir amb la nostra UUALK! 😉 Equip UUALK